INGREDIENTAI: 1 kilogramas cukinijų
400 gramų faršo
0.5 stiklinės daržovių sultinio
1 vienetas morkų
0.5 vieneto svogūnų
4 vienetai vyšninių pomidorų
3 skiltelės česnako
šiek tiek raudonėlio
šiek tiek čiobrelių
šiek tiek druskos
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukinijoms nupjauti galus ir padalinti per pusę, iš viso į 4 ritinėlius. Peiliu ar šaukšu pašalinti minkštimą ir padaryti indelius su plonu dugnu.
2.
Svogūnus ir morkas supjaustyti smukliais kubeliais ir apkelti aliejuje ant silpnos ugnies, suminkštėjus svogūnams dėti faršą ir kapotą česnaką, suberti prieskonius ir trumpai apkepti.
3.
Cukinijų indelius dėti į kepimo indą ir įdaryti įdaru, šalia supilti sultinį, uždengti dangčiu ar folijos lapu ir kepti 180 C apie 30min, tada dangtį nuimti, ant kiekvieno ritinėlio uždėti po pomidoriuką ir dar pakepti 10 min neuždengtus. Pateiktu su ryžių ar bulvių garnyru, ar vienus.