INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos faršo
200 gramų cukinijų
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų kietojo sūrio (Parmezano, Džiugo)
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
2 skiltelės česnako
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
200 gramų grietinėlės
100 gramų špinatų
šiek tiek malto muskato
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukiniją sutarkuoti, į ją sudėti faršą, smulkiai tarkuotą sūrį, džiūvėsėlius, smulkiai pjaustytą svogūną bei sukapotą česnaką. Įmušti kiaušinį, pagal skonį pagardinti druska, pipirais ir išmaišyti.
2.
Formuoti rutuliukus ir dėti į vidutiniškai įkaitintą keptuvę. Gražiai apkepti iš abiejų pusių.
3.
Šalia sudėti pjaustytus špinatus, pakaitinti porą minučių ir supilti grietinėlę. Pagardinti druska, pipirais ir maltu muskatu.
4.
Patiekti su ryžiais arba kitomis mėgstamomis kruopomis ar bulvėmis.