INGREDIENTAI: 500 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių
270 gramų miltų
6 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukrų ir vanilinį, kiaušinius kartu išplakame. Gautą masę supilame į varškę, išmaišome. Miltus ir kepimo miltelius, suberiame į varškės masę ir gerai išmaišome. Tešla turi būti lengvai formuojama. Tikslus miltų kiekis priklauso nuo varškės. Jei varškė labai šlapia, tai ir miltų gali reikėti truputį daugiau.
2.
Šlapiomis rankomis imame tešlos gabalėlį ir formuojame norimo dydžio spurgas.
3.
Puode įkaitiname aliejų ir jame verdame spurgytes ant nedidelės kaitros, kol jos gražiai paruduos. Iškeptas spurgas sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!