INGREDIENTAI: 200 gramų silkių filė
1 vienetas obuolių
2 vienetai kiaušinių (virtų)
4 riekės tamsios duonos
2 vienetai ridikėlių
1 pundelis svogūnų laiškų
3 šaukštai grietinės
1 šaukštas citrinų sulčių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Duonos riekeles paskrudinti.
2.
Jei silkė neišdarinėta, ją išdarinėti ir supjaustyti mažais gabaliukais
3.
Obuolį nulupti, išpjauti sėklas ir supjaustyti mažais gabaliukais, pašlakstyti citrinos sultimis.
4.
Kiaušinius kietai išvirti, nulupti ir supjaustyti griežinėliais, susmulkinti svogūnų laiškus.
5.
Ant duonos riekelių tepti grietinę, dėti obuolius, kelis griežinėlius kiaušinio, tuomet silkę ir svogūno laiškus. Pabarstyti pipirais.
6.
Plonais griežinėliais supjaustyti ridikėlius ir jais papuošti sumuštinius.