INGREDIENTAI: 500 mililitrų saulėgrąžų aliejaus (rafinuoto)
500 gramų varškės
300 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto (ištirpinto)
5 šaukštai cukraus
3 šaukštai pasukų
2 šaukštai romo
1.5 šaukšto cukraus (miltelinio)
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto (naudojome Dr. Oetker)
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Varškę išmaišykite su sviestu, pasukomis, soda, romu, tryniais bei vanilės ekstraktu išplakite. Tada suberkite miltus, išmaišykite.
2.
Kiaušinių baltymus iki standžių putų išplakite su cukrumi bei druska ir įmaišykite į varškės masę.
3.
Nedideliame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų.
4.
Smarkiai miltuotais delnais iš tešlos suformuokite nedidelius kamuoliukus ir atsargiai įleiskite į aliejų. Į aliejų puode spurgas dėkite vienu sluoksniu.
5.
Jeigu spurgų tešla atrodo per skysta, įmaišykite dar šiek tiek miltų, tačiau kuo miltų daugiau, tuo spurgos bus kietesnės.
6.
Spurgas puode pavartykite mentele. Kai iš visų pusių jos bus vienodai rusvos, išgriebkite ant popierinio rankšluosčio, pabarstykite milteliniu cukrumi.
Patarimai:
•
Kuo keisti romą? Vietoj romo galima į tešlą pilti brendžio arba degtinės. Nedidelis kiekis alkoholio neleidžia riebalams įsigerti į spurgas.
•
Spurgų formavimas. Spurgas galima formuoti ne delnais, o dviem šaukšteliais: vienu tešlos pakabinkite, kitu šaukšteliu tešlą nubraukite į aliejų.
•
Kaitra. Jeigu išgriebtos spurgos išorė tamsiai rusva, o vidus – neišviręs, karštį sumažinkite.