INGREDIENTAI: 190 gramų miltų (apytikriai)
3 vienetai kiaušinių trynių
3 šaukštai grietinės (su kaupu)
1 šaukštas brendžio
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įmušame kiaušinių trynius, įberiame žiupsnelį druskos, įdedame grietinės, įpilame brendžio ir gerai išmaišome. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir po truputį, maišydami, dedame į kiaušinių - grietinės masę.
2.
Imame dalį tešlos, plonai iškočiojame lakštą. Peiliu supjaustome tešlos lakštą į stačiakampius, juos per vidurį perpjauname. Vieną stačiakampio kraštą persukame per perpjautą vietą, taip perverdami.
3.
Žagarėlius kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abejų pusių. Truputį ataušusius pabarstome cukraus pudra.