TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Krevečių karis su smidrais
Krevečių karis su smidrais

Porcijų skaičius: 3


INGREDIENTAI:
300 gramų krevečių (naudojau šaldytas neapvirtas)
200 gramų smidrų
400 mililitrų kokosų pieno (naudojau 18% riebumo)
200 mililitrų sultinio (naudojau daržovių)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas morkų (didelių arba 2 mažesnių)
6 vienetai pievagrybių (nebūtina)
2 šaukštai kokosų aliejaus (arba kitokio švelnaus skonio aliejaus)
1.5 šaukšto raudonosios kario pastos (arba pagal skonį)
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba 0.5 paprastos citrinos)
2 šaukštai žuvies padažo (nebūtina, bet labai tinka)
2 skiltelės česnako

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jei naudojate šaldytas krevetes, jas pirmiausia atitirpinkite (žr. patarimus žemiau).

2.
Morką supjaustykite šiaudeliais. Raudonąją papriką - juostelėmis. Smidrams nulaužkite kietus galiukus, tada perpjaukite į 2-3 dalis. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis. Česnaką smulkiai sukapokite.

3.
Keptuvėje gerai įkaitinkite šaukštą kokosų aliejaus. Suberkite česnaką ir maišydami pakepinkite 20-30 sekundžių. Sudėkite krevetes ir maišydami pakepinkite 3-4 minutes iki krevetės taps rausvos (visiškai iškepti nereikia). Krevetes išimkite iš keptuvės ir atidėkite.

4.
Toje pačioje keptuvėje gerai įkaitinkite likusį šaukštą kokosų aliejaus. Suberkite morkas ir maišydami pakepinkite 1-2 minutes. Sudėkite paprikas, smidrus, kario pastą ir maišydami pakepinkite dar 1-2 minutes.

5.
Supilkite sultinį, kokosų pieną, sudėkite pievagrybius ir krevetes, gerai išmaišykite. Pakaitinkite iki karis beveik užvirs.

6.
Įspauskite žaliosios citrinos sultis, sudėkite žuvų padažą (jei naudojate) ir išmaišykite. Paragaukite - jei norisi sūriau, įpilkite dar žuvų padažo (arba įdėkite druskos), jei rūgščiau - įspauskite dar citrinos sulčių, jei aštriau - įdėkite dar kario pastos (prieš tai ją išmaišykite su trupučiu šilto vandens).

7.
Patiekdami karį galite pagardinti trupučiu aitriųjų pipirų griežinėlių, jei mėgstate - šviežios kalendros (arba mėtos) lapeliais. Patiekti tinka su ryžiais ar ryžių makaronais.


Patarimai:

Šaldytas krevetes aš atitirpinu taip - sudedu į dubenį, užpilu šaltu vandeniu (kad apsemtų) ir palieku pastovėti 15-20 minučių. Tada gerai nuvarvinu.


Jei naudosite apvirtas krevetes, jas sudėkite į karį pačioje pabaigoje - drauge su kokosų pienu.


Kario pastos aštrumas labai priklauso nuo gamintojo, tad jos kiekį reguliuokite pagal savo skonį (gaminimo pradžioje galite įdėti mažiau, o jei trūks pikantiškumo, baigdami galėsite įdėti papildomai).



Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!



admin · 2022-05-17 03:00 · 291 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt