INGREDIENTAI: 3 šaukštai citrinų sulčių
3 šaukštai aliejaus
0.5 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Sumaišykite citrinos sultis, pertrintą česnaką, aliejų, truputį druskos, pipirų ir gerai išplakite.
2.
Jei jums padažas atrodo kiek rūgštokas, įpilkite truputį daugiau aliejaus. Kartais vietoje šviežio česnako aš naudoju sausus česnako miltelius arba česnakinę druską. Sako, kad lengviau išsispaustų citrinos sultys, reikia ją truputį pašildyti mikrobangų krosnelėje. Aš ją tik delnu prispaudžiu ant virtuvės stalo ir truputį pavolioju, tai irgi padeda.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"