INGREDIENTAI: 300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
0.5 stiklinės miltų (ar kiek daugiau)
1/4 vieneto raudongūžių kopūstų (arba baltagūžio)
1 vienetas kiaušinių
0.5 vieneto poro
0.5 vieneto morkų
1/4 vieneto svogūnų
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į grietinėlę įmušti kiaušinį, berti druską, pipirus, miltus. Išplakti, kol neliks sausų gumulėlių. Tešla turi būti grietinės tirštumo, jei reikia, berkite daugiau miltų.
2.
Kopūstą ir morką sutarkuokite. Porą, česnaką ir svogūną smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite su tešla.
3.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite po vieną - du šaukštus tešlos, kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol apskrus.