INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos faršo
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio kario
Padažui:
200 gramų konservuotų pomidorų
50 mililitrų vandens
1 vienetas svogūnų (mažo)
3 šaukštai aliejaus
2 skiltelės česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Maltą vištieną išmaišyti su prieskoniais. Drėgnomis rankomis, tarp delnų formuoti norimo dydžio kukulaičius. Aš juos sudedu ant lentutės, o prieš dedant į puodą, dar kartą greitai padailinu formą drėgnomis rankomis.
2.
Didesniame puode užvirti vandenį. Į jį po vieną suleisti kukulius. Pavirti 5 - 7 minutes, priklausomai nuo kukulių dydžio. Kokios formos kukuliai pateks į verdantį vandenį, tokios ir išliks. Išimti kiaurasamčiu ir sudėti į lėkštę, kol ruošime padažą.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, kelias minutes apkepinti smulkintą svogūną ir česnaką. Supilti konservuotus pomidorus ir vandenį. Išmaišyti.
4.
Į padažą sudėti kukulius, juos palaistyti padažu, uždengti dangčiu ir 5 - 10 minučių patroškinti.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!