INGREDIENTAI: 450 gramų kvietinių miltų (apytikriai + trupučio stalui pabarstyti)
350 mililitrų pieno
80 mililitrų alyvuogių aliejaus
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus (+trupučio indai ištepti)
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildyti iki maždaug 35 C laipsnių - užlašinus ant delno jis turi jaustis šiltas, bet ne karštas.
2.
Į pieną berti mieles, išmaišyti ir palikti pastovėti 10 minučių, kol suputos.
3.
Suberti cukrų, trečdalį miltų, druską, pilti aliejų, išmaišyti. Po truputį, vis minkant, toliau berti miltus, kol tešla bus minkšti, bet nelipni.
4.
Švarų dubenėlį aptepti aliejumi, dėti tešlą, dubenėlį uždengti maistine plėvele ar įdėti į maišelį. Palikti 2 valandas šiltai pastovėti, kol tešla pakils.
5.
Tešlą išversti ant miltuoto paviršiaus. Atsargiai iškočioti iki maždaug 0.5 cm storio. Apvalia formele išspausti spurgeles (naudoju sausainių formelę), galima ir supjaustyti rombais ar kubeliais.
6.
Storadugnėje keptuvėje įkaitinti aliejaus (sluoksnis turėtų būti apie 3 cm). Dėti po kelias spurgeles, kepti, kol apskrus iš vienos pusės, apversti ir kepti, kol ir kita pusės apskrus.
7.
Iškepusias sudėti ant popierinio rankšluostėlio, kad sugertų riebalų perteklių. Pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!