TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Avinžirnių falafeliai
Avinžirnių falafeliai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
2 stiklinės avinžirnių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai maltų linų sėmenų (arba gysločio luobelių)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis pomidorų pastos
2 šaukštai kvietinių miltų
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Patiekiant:
1 vienetas citrinų
Padažui:
100 gramų graikiško jogurto
1 šaukštelis prieskonių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avinžirnius pamirkyti per naktį, virti 30 min. Jei nemirkysite, virti teks ilgiau. Arba naudokite konservuotus, skystį nupilkite.

2.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti su šlakeliu aliejaus.

3.
Į smulkintuvą dedame: avinžirnius, kiaušinį, kepintus svogūnus, česnako, truputį pomidorų pastos (dėl skonio, galit ir nedėti, jei nenorit), beriame druskos, galime įdėti žolelių, pavyzdžiui petražolių (džiovintų arba šviežių). Dar dėl sukibimo bėriau maltų linų sėmenų, galima dėti gysločio luobelių. Jei tokie ingredientai atrodo per sudėtingi, tada berkite tiesiog porą šaukštų miltų. Sutrinti iki košės konsistencijos, bet ne tyrės.

4.
Drėgnom rankom gnybti masės ir formuoti falafelius.

5.
Kad nesubyrėtų dar apvoliojau miltuose.

6.
Kepti keptuvėje su sviestu ar aliejumi po 3-5 min iš abiejų pusių.

7.
Padažui į natūralų graikišką jogurtą dėjau prieskonių harissa ir druskos. Norėjosi kažko rytietiško. Galite maišyti kuminą, ciberžolę, petražoles, rūkytą papriką, česnaką, čili..

8.
Citrina ne tik papuošimas. Labai tiko prieš valgant užspausti ir pašlakstyti lengvai rūgštele.


Patarimai:

Jei neturite gysločio luobelių, drąsiai pakeiskite jas maltomis linų sėmenimis, o jei ir tai skamba per daug egzotiškai - berkite porą šaukštų paprastų baltų miltų.




admin · 2023-03-17 15:00 · 425 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt