INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulienos mentės
4 vienetai pitos
1 vienetas pomidorų
2 šaukšteliai prieskonių kepsniams (naudojome "Santa Maria" citrininius su žolelėmis)
0.5 šaukštelio druskos
pagal poreikį salotų
pagal poreikį rausvųjų svogūnų
Padažui:
200 mililitrų graikiško jogurto
100 mililitrų majonezo
1 šaukštas aitriųjų paprikų padažo (naudojome "Santa Maria")
1 šaukštelis persilado prieskonių (naudojome "Santa Maria")
1 žiupsnelis maltų kajeno pipirų (naudojome "Santa Maria")
1 žiupsnelis pipirų (naudojome "Santa Maria" Tellicherry )
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Iešmelius pamirkykite vandenyje, kad kepant kepsninėje jie neužsidegtų.
2.
Supjaustykite mėsą gabaliukais ir sudėkite į dubenį. Pagardinkite kepsnių prieskoniais ir druska. Sumaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ant mėsos.
3.
Suverkite mėsą ant iešmelių.
4.
Paruoškite kepsninę taip, kad kaitra būtų vidutinė ir tiesioginė (apie 220 °C).
5.
Iešmelius kepkite uždarę dangtį maždaug 15 minučių. Pasukite kas tris minutes. Temperatūra mėsos viduje turi pasiekti apie 75 °C.
6.
Pirmiausiai į pitą dėkite mėsos, tada pjaustytų pomidorų, raudonųjų kopūstų salotų bei marinuotų raudonųjų svogūnų.
7.
Padažui visus ingredientus sumaišykite dubenyje.
8.
Palaikykite šaldytuve maždaug 30 minučių, o geriausia – per naktį.
Patarimai:
•
Prireikus padažą galima lengvai pakoreguoti. Pavyzdžiui, graikišką jogurtą galite pakeisti sojų ar avižų produktais, o vietoj įprasto majonezo naudoti majonezą be kiaušinių, taip paruošite veganišką padažą.
•
Vietoje pitos galite naudoti tortilijas.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.