INGREDIENTAI: 150 gramų silkių filė (naudojau ZIGMO klasikinę, silpnai sūdytą)
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
1 saujelė lukštentų saulėgrąžų
2 šaukštai aliejaus (kepimui)
3 šaukštai pomidorų padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Silkę paruošti paprastai - išimti iš pakelio ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į lėkštę.
2.
Svogūną susmulkinti - aš pjoviau per pusę, kiekvieną puselę dar į 3 dalis skersai ir išilgai supjausčiau. Morkas sutarkuoti burokine tarka arba susmulkinti maisto trintuvu.
3.
Sausoje keptuvėje paskrudinti saulėgrąžas, kol įgaus rusvą spalvą.
4.
Vėliau toje pat keptuvėje įkaitinti aliejų, pirmiausiai suberti svogūną ir kepti, kol suminkštės, vėliau suversti morkas ir kepti, kol daržovės bus minkštos ir auksinės. Sudėti pomidorų padažą (rekomenduoju rinktis natūralų, kuris yra šiek tiek saldesnus už kečupą). Maišyti iki kol masė taps vientisos spalvos.
5.
Atvėsus daržovėms, jas sudėti šalia silkės, užberti saulėgrąžas.
6.
Valgyti galima su virtomis bulvėmis, juoda duona arba tiesiog paprastai be užkandos.