INGREDIENTAI: 1 šaukštas vanilinio cukraus
80 gramų naminis svarainių sirupas
1 vienetas citrinų
Tešlai:
6 vienetai kiaušinių
4 šaukštai miltų
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštas cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
200 gramų maskarponės sūrio
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų varškės
2 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštas želatinos
Įdarui:
200 gramų konservuotų persikų
1 sauja spanguolių
Papuošimui:
80 gramų balto šokolado
80 gramų juodojo šokolado
20 gramų pieno
1 sauja riešutų
Aptepimui:
20 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius su cukrumi ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus ir krakmolą, maišant, galima dėti citrinos žievelių. Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu. Pilti ant jos tešlą. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 14 minučių.
2.
Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti. Biskvitą su visu popieriumi susukti, kad, kol ruošime įdarą, jis truputį vėstų ir laikytų vyniotinio formą.
3.
Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su maskarpone ir varške. Pusėje svarainių sirupo pagal instrukciją paruošti želatiną ir ją įmaišyti į varškę. Dar galima į kremą įtrėkšti citrinos sulčių.
4.
Svarainių likusį sirupą paskaninti citrina ir šiuo gardumynu šluotele apšlakstyti biskvitą. Ant jo ištepti kremą, išdėlioti pjaustytus persikus, pabarstyti spanguolių ir suvynioti. Padėti šaltai nakčiai.
5.
Aš puošiau šokoladu, baltu ir juodu, bei riešutais. Šlakelį pieno užvirti su sviestu, padalinti perpus ir supilti į tirpinto šokolado mases, supilti į paprastus 2 maišelius, prakirpti po skylutę iš protarpiais šlakstyti baltu šokoladu, berti smulkintų riešutų, juodu šokoladu pašlakstyti, vėl riešutų, vėl šokolado.... Skanaus.