INGREDIENTAI: 4 vienetai rūkytų dešrelių (naudojau „Biovela“ MANGO WASABI)
4 vienetai dešrainių bandelių (naudojau „Gardėsio“ STREET FOOD)
1 šaukštas ryžių acto
1 šaukštas sezamų aliejaus
1 šaukštas klevų sirupo
0.5 stiklinės raudongūžių kopūstų (smulkintų)
0.5 stiklinės raudonosios paprikos (kubeliais pjaustytos)
0.5 stiklinės morkų (tarkuotos)
0.5 stiklinės kalendros (smulkintos, šviežios)
1 šaukštas chalapos paprikų (smulkintos)
pagal poreikį druskos
pagal poreikį pipirų
Padažui:
2 šaukštai riešutų sviesto
2 šaukštai žemės riešutų
1 šaukštas sojos padažo
0.5 šaukšto ryžių acto
0.5 šaukšto pomidorų padažo (naudojau „Hellmans“)
0.5 šaukšto garstyčių (naudojau „Hellmans“)
0.5 šaukšto sezamų aliejaus
0.5 šaukšto aitriųjų paprikų dribsnių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į vieną dubenį sudėkite ½ puodelio smulkintų raudonųjų kopūstų, ½ puodelio tarkuotų morkų, ½ puodelio kubeliais pjaustytos raudonosios paprikos, ½ puodelio smulkintos šviežios kalendros, 1-2 v. š. smulkintų chalapos paprikų. Viską apšlakstykite ryžių actu, sezamų aliejumi ir klevų sirupu. Gerai sumaišykite ir pagardinkite druska bei pipirais.
2.
Paruoškite padažą sumaišę riešutų sviestą, sojų padažą, ryžių actą, kečupą ir garstyčias bei sezamų aliejų. Gerai išmaišę viską pagardinkite raudonųjų čili pipirų dribsniais.
3.
Ant grilio arba keptuvėje paskrudinkite dešreles ir dešrainių bandeles. Bandelę ištepkite padažu, dėkite apskrudusią dešrelę, kopūstų salotas. Viską dar kartelį pagardinkite riešutų sviesto padažu, šviežiomis kalendromis. Serviruojant galite pabarstyti smulkintų sūdytų žemės riešutų.