INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių baltymų
2 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų cukraus
30 gramų kvietinių miltų
10 gramų aliejaus (+ šiek tiek kepimui)
2 šaukštai pieno
1 šaukštelis acto
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį berti miltus, pilti pieną, aliejų, sudėti trynius, gerai išmaišyti.
2.
Į kitą dubenį sudėti baltymus, berti cukrų, pilti actą, gerai išplakti iki baltų putų.
3.
Į dubenį su trynių mase po kelis šaukštus dėti baltymų masės, atsargiai išmaišyti ir taip sudėti visą baltymų masę.
4.
Keptuvę patepti aliejumi, kaitinti iki 3 kaitros stiprumo (iš 9), po du šaukštus dėti masės formuojant ne lygius blynus, o bokštelio formos blynelius. Į tarpus tarp blyneliu įpilti po šaukštelį vandens.
5.
Kepti 6 minutes, tuomet atsargiai apversti ir kepti dar 4 minutes.
6.
Labai skanu tiekti su uogiene, pabarstyti cukraus pudra.