INGREDIENTAI: 1 litras vištienos sultinio
500 gramų vištienos šlaunelių mėsos (arba šlaunelių su kaulu)
400 gramų pievagrybių
140 gramų perlinių kruopų (užmerktų iš vakaro)
50 gramų sviesto
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai obuolių acto
2 šaukštai grietinės (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Perlines kruopas iš vakaro užpilu dideliu kiekiu vandens ir palieku per naktį pastovėti. Tada vandenį nupilu, o kruopas perplaunu šaltu vandeniu. Mirkytos perlinės kruopos išvirs daug greičiau.
2.
Vištieną aš paprastai apkepinu ant grilio (tai suteikia dūmo skonio), bet jeigu neturite grilio, apkepinkite storadugniame puode (kuriame virsite sriubą) ant dalies sviesto. Vištieną atsidėkite.
3.
Puode ištirpinu likusį sviestą ir jame apkepinu plonai pjaustytą svogūną iki suminkštėja.
4.
Dedu pjaustytus pievagrybius, apkepinu.
5.
Pilu sultinį, beriu išmirkytas perlines kruopas, pagal skonį pagardinu druska bei pipirais ir verdu, kol kruopos būna minkštos.
6.
Supilu obuolių actą, sudedu pasmulkintą vištieną ir paverdu dar apie 5 minutes.
7.
Išjungiu ugnį ir, jeigu norisi, užbaliniu sriubą grietine. Kad grietinė pasiskirstytų tolygiai, pirmiausia į grietinę įmaišykite 2-3 šaukštus sriubos, o tada šį suskystintą mišinį pilkite į sriubą ir gerai išmaišykite.
8.
Patiekiant į dubenėlius galima įdėti dar šiek tiek grietinės ir pabarstyti žalumynais.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Sriubą galite ruošti ir su nenukaulintomis vištienos šlaunelėmis - jas pirmiausia lengvai apskrudinkite puode ar keptuvėje (galite neskrudinti, bet taip sriuba turės daugiau skonio), o tada dėkite virti drauge su perlinėmis kruopomis. Išvirus sriubai, šlauneles išimkite ir nukaulinkite. Mėsą susmulkinkite ir sudėkite atgal į sriubą.