INGREDIENTAI: Tešlai:
1 stiklinė cukraus pudros
4 vienetai kiaušinių (didelių, kambario temperatūros)
200 gramų džiovintų slyvų (smulkintų)
180 gramų miltų (+ 1 šaukštas)
180 gramų sviesto (kambario temperatūros)
145 gramai juodojo šokolado (sulaužyto gabaliukais)
145 gramai lazdyno riešutų (kapotų)
3 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų juodojo šokolado (smulkinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 C. Išklokite kepimo popieriumi stačiakampę keksų kepimo formą (maždaug 14*26 cm.)
2.
Miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius sumaišykite ir persijokite. Slyvas ir riešutus sumaišykite su 1 v.š. miltų. Šokoladą išlydykite ant garų vonelės ir truputį atvėsinkite.
3.
Sviestą suplakite su cukrumi iki purumo ir toliau, plakant, po vieną dėkite kiaušinius ir išplakite viską iki vientisos masės. Įpilkite išlydytą šokoladą ir išmaišykite. Įberkite miltų mišinį ir atsargiai išmaišykite mentele (maišant tik į vieną pusę) tik tiek, kad ingredientai susijungtų. Įberkite slyvų mišinį ir atsargiai išmaišykite.
4.
Įdėkite tešlą į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 75 minutes. Po 40 minučių padidinkite temperatūrą iki 170 C. Patikrinkite, ar keksas iškepęs, su mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš kekso vidurio jis turi likti sausas. Išimkite keksą iš orkaitės ir palikite 10- 15 minučių pastovėti kepimo formoje. Tada išimkite iš formos ir palikite atvėsti ant grotelių.
5.
Kremui užvirinkite grietinėlę ir užpilkite ant šokolado. Palikite pastovėti keletą minučių, kad šokoladas ištirptų. Išmaišykite plakimo šluotele iki vientisos masės. Ataušinkite. Masė turėtų būti šalta ir truputį sutirštėjusi, bet ne sustingusi. Išplakite masę mikseriu iki kremines konsistencijos (taip, kaip plaktumėte grietinėlę).
6.
Papuoškite keksą kremu. Aš įdėjau kremą į konditerinį maišiuką su žvaigždutės antgaliu ir padariau gėlės, jų vidų papuošiau migdolų riešutų drožlėmis.