INGREDIENTAI: 4 riekės duonos
0.5 vieneto avokadų
30 gramų sūrio (fermentinio, fetos, mocarelos ar kito mėgstamo)
1 pundelis špinatų
Užtepimui:
30 gramų špinatų
30 gramų kietojo sūrio
20 gramų graikinių riešutų (arba migdolų)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Užtepimui į dubenį dėti riešutus, špinatų lapus, sūrį, berti druską, pipirus, pilti alyvuogių aliejų ir susmulkinti iki vientisos masės elektriniu smulkintuvu.
2.
Duonos riekeles paskrudinti sausoje keptuvėje iki kol sušils ir paskrus arba duonos skrudintuvu.
3.
Avokado minkštimą supjaustyti griežinėliais. Sūrį supjaustyti griežinėliais ar nedideliais gabalėliais.
4.
Ant visų keturių duonos riekelių padalinti paruoštą špinatų užtepėlę, tuomet ant dviejų riekelių dėti špinatų lapelius, sūrį, avokadą ir užvožti duonos riekele aptepta tik užtepėle.
5.
Perpjauti sumuštinius pusiau ir skanauti.