TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 00:37
Šokoladinis karamelinis tortas su kavos nata
Šokoladinis karamelinis kavos tortas

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
150 gramų miltų
100 gramų sviesto
1 šaukštas kakavos (su kaupu)
1 šaukštelis sodos (nugęsintos)
Kremui:
840 gramų grietinėlės, 35% riebumo
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
200 gramų juodojo šokolado
Sulaistymui:
300 mililitrų kavos (stiprios, saldintos)
Papuošimui:
50 gramų juodojo šokolado
2 šaukštai pieno
1 šaukštelis sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius suplakame su cukrumi. Ištirpiname sviestą, paliekame šiek tiek atvėsti ir maišant supilame i kiaušinių masę, sudedame kakavą, miltus ir gęsintą sodą. Gerai permaišome.

2.
Pilame į norimą formą (naudojau 28 cm skersmens) ir kepame įkaitintoje 180-190* C temperatūros orkaiteje apie 20-30 min. Patikriname mediniu pagaliuku. Tortui reikia išsikepti 2 tokius biskvitus (recepte nurodyta ingredientų norma vienam biskvitui). Visiškai atvėsusius biskvitus perpjauti pusiau. Gausime 4 nestorus biskvito sluoksniukus.

3.
Kremui skirtus Rududu ir grietinėlę supilame į puodą ir kaitiname ant lengvos ugnies, kol grietinėlė užvirs. Šokoladą sulaužome gabaliukais ir gerai išmaišome, kol jis ištirps. Nuimame nuo ugnies ir per sietelį pilame į kitą puodą. Ant sietelio likusį Rududu pertriname šaukštu. Kremą atvėsiname ir dedame į šaldytuvą 5-6 val. (galima ir per naktį). Jei laikome trumpiau,- prieš plakant kremą, dar būtinai įdedame į kamerą su puodu 15-20 min. Gerai atšaldytą kremą išplakame mikseriu. Šio kremo kiekio užtenka biskvitams pertepti ir tortui papuošti.

4.
Papuošimui ant garų vonelės ištirpiname visus produktus, ir paliekame šiek tiek masei atvėsti.

5.
Torto surinkimas: apatinį biskvito sluoksnį sulaistome atvėsinta stipria kava, dedame 1/4 karamelinio kremo ir paskirstome jį tolygiai. Dedame antrą sluoksnį biskvito, vėl sulaistome kava, tuomet vėl 1/4 karamelinio kremo. Ir taip sutepame visus 4 biskvito sluoksnius. Gražiai aplyginame torto šonus, viršų.

6.
Kremo dalį (apie 1/4), skirtą torto puošimui (viršui ir šonams) galima atidėti į šaldytuvą nakčiai (kol suteptas tortas subręs), kad labai gerai atšaltų grietinėlė, tuomet išsiplaks tvirtesnis kremas. Jei patinka šokoladas, torto viršų dar papuošiame ištirpintu šokoladu. Taip pat mano skoniui čia labai tiktų ir riešutai, tiek puošimui, tiek į kremą. Dedame papuoštą tortą į šaldytuvą bent pusdieniui, o dar geriau paliekame per naktį




admin · 2023-04-25 21:00 · 288 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt