INGREDIENTAI: Pagrindui:
160 gramų balto šokolado
16 gramų kokosų aliejaus (arba sviesto)
90 gramų džiūvėsėlių (riekelėmis)
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
300 gramų mėlynių (šaldytų)
80 gramų cukraus
10 gramų želatinos
šiek tiek citrinų sulčių
Viršui:
160 gramų mėlynių (naudojau šaldytas)
100 gramų vandens
5 gramai želatinos
šiek tiek balto šokolado (papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Iš šaldiklio išimti mėlynes.
2.
Virš garų vonelės išlydyti kokosų aliejų (arba sviestą) kartu su smulkiai supjaustytu baltuoju šokoladu. Džiūvėselius sulaužyti, sudėti į elektrintį trintuvą, užpilti tirpinto šokolado mase ir sutrinti.
3.
Torto formos (naudojau 18 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi, sukrėsti džiūvėsėlių masę, ją tolygiai paskirstyti, paspausti ir palikti šaldytuve 1 valandai (arba šaldiklyje 20-30 minučių).
4.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti 10-20 minučių, kad išbrinktų. Vėliau pakaitinti virš garų vonelės, kad visiškai ištirptų ir palikti atvėsti.
5.
Į elektrinį trintuvą sudėti mėlynes, maskarponę, cukrų, šiek tiek citrinos sulčių ir viską sutrinti iki vientisos konsistencijos. Po to atsargiai įmaišyti ištirpintą atvėsusią želatiną. Masę viską supilti į torto formą. Palikti šaldytuve, kol sustings.
6.
Viršutiniam sluoksniui mėlynes, vandenį, cukrų ir želatiną pašildyti virš nedidelės, kol želatina ištirps (jokiu būdu neužvirinti). Atvėsinti, supilti ant sustingusio maskarponės sluoksnio ir vėl padėti į šaldytuvą.
7.
Kai sustings, puošti balto šokolado drožlėmis arba kaip norite.