TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Varškės tinginys su obuoliais (be kondensuoto pieno)

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
420 gramų sausainių (naudojau Gaidelio su spanguolėmis)
400 gramų varškės
210 gramų sviesto
110 gramų cukraus
70 gramų grietinės
70 gramų džiovintų spanguolių (nebūtina)
70 gramų migdolų (arba kitokių riešutų)
2 vienetai obuolių (nedidelių, tvirtų)
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais kaip tradiciniam tinginiui.

2.
Obuoliams išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome vidutinio dydžio kubeliais. Nuvalytų obuolių svoris turėtų būti apie 200-220 gramų

3.
Keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpiname gabalėlį sviesto (apie 20-30 g). Beriame du šaukštus cukraus ir pakaitiname iki cukrus beveik ištirpsta. Dedama obuolius, cinamoną ir maišydami pakaitiname 1-2 minutes iki obuoliai truputį suminkštės (bet jokiu būdu nesutiš). Nuimame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.

4.
Į dubenį dedame varškę, minkštą kambario temperatūros sviestą, cukrų bei vanilinį cukrų. Viską sutriname rankiniu elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Dedame grietinę ir šaukštu išmaišome.

5.
Migdolus pasmulkiname elektriniu trintuvu (arba sukapojame peiliu).

6.
Į varškės masę beriame migdolus, džiovintas spanguoles, sausainius ir viską gerai išmaišome.

7.
Į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau kekso, bet tinka ir kitokia) dedame dalį sausainių masės, tada - dalį ouolių, vėl sausainių masės, vėl obuolių ir taip kol sudėsime visus ingredientus. Šaukštu gerai viską suspaudžiame, kad neliktų tarpelių.

8.
Dedame į šaldytuvą ben 6-8 valandoms (o dar geriau, nakčiai), kad varškės tinginys sustingtų ir sausainiai suminkštėtų.

9.
Sutvirtėjusį varškės tinginį galima tiesiog raikyti ir skanauti, bet aš jį dar pauošiau karemelizuotais lazdyno riešutais (žr. patarimus žemiau) ir apšlaksčiau karamelės padažu. Papuošimams taip pat puikia tinka vien karamelė ar tirpintas šokoladas ar tiesiog kepinant obuolius tinginiui jų pasiruoškite daugiau ir dalį panaudokite tinginiui papuošti.


Patarimai:

Karamelizuotus lazdyno riešutus ruošiu taip - pirmiausia riešutus truputį pakepinu (galima keptuvėje, bet aš skrudinu iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min), pravėsusius patrinu tarp delnų, jog nubyrėtų luobelės. Į nedidelį prikaistuvį beriu cukrų (100g riešutų naudoju 40g cukraus), užpilu karšto vandens (kad cukrų tik čiut apsemtų), išmaišau, užvirinu ir kaitinu nebemaišydama iki vanduo nugaruoja ir cukrus išsilydo bei tampa gintarinės spalvos. Nuimu nuo ugnies, suberiu riešutus, išmaišau, o tada viską vienu sluoksniu paskleidžiu ant kepimo popieriumi išklotos lentelės. Palaukiu kol atvės ir sulaužau gabalėliais.




admin · 2023-04-27 09:00 · 278 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt