TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Naminė marinuota silkė grietinės padaže
Silkė grietinės padaže

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
2 vienetai silkių filė
150 gramų grietinės
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto citrinų
1 pundelis krapų
1 šaukštelis cukraus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Marinatui:
250 mililitrų vandens
50 mililitrų acto
1 šaukštelis druskos (jei silkė nesūdyta)
1 šaukštelis cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jeigu receptui naudosite jau marinuotą pirktinę silkę, tada papildomai marinuoti jos nereikia. Bet man labiausiai patinka gaminti su savo pačios pasimarinuota silkute, taip ir sveikiau, ir skaniau, ir ekonomiškiau :)

2.
Marinatui pasigaminti į vandenį berkite druską ir cukrų, užvirinkite. Nukaiskite ir supilkite actą. Visiškai atvėsusiu marinatu užpilkite silkės gabaliukus. Palikite šaldytuve pastovėti bent pernakt. O tada marinuotą silkę nuvarvinkite ir keliaujam ruošti jau grietinės padažo.

3.
Pirmiausia svogūną labai smulkiai sukapokite. Sumaišykite jį su grietine ir citrinos sultimis. Padažą pagardinkite druska, pipirais, cukrumi, smulkintais krapais.

4.
Sumaišykite grietinės padažą su silkės gabaliukais ir palikite pastovėti šaldytuve bent 6-8 valandas, kad skoniai susigertų. Aišku, galima skanauti ir greičiau, kai tik atšąla, bet pastovėjusi silkutė būna daug skanesnė :)




admin · 2023-04-27 12:00 · 455 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt