INGREDIENTAI: Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų
320 mililitrų vandens (šilto)
7 gramai sausų mielių
4 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
400 gramų džiovintų grybų
1 vienetas svogūnų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vandenį pakaitinti iki šiltumo, kad užlašinus ant rankos jaustųsi šilumą, bet nedegintų. Suberti druską, cukrų, supilti aliejų, išmaišyti.
2.
Miltus su mielėmis persijoti ir suberti į vandenį, gerai išminkyti. Papildomai gali prireikti apie 20 g miltų. Tešla šiek tiek turi lipti prie rankų.
3.
Tešlą aptepkite aliejumi, sudėkite į maišelį. Dėkite valandai į šaldytuvą. Tešla šaldytuve gali gulėti ir ilgiau, tikrai nieko neatsitiks.
4.
Įdarui grybus išvirkite.
5.
Sumalkite virtus grybus kartu su svogūnu ir pagardinkite druska ir pipirais.
6.
Rankomis gnybkite tešlos ir formuokite pyragėlius.
7.
Kepkite keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol iškeps ir gražiai apskrus.