TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Žele tortas
Žele tortas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
500 gramų jogurto, geriamo
100 gramų cukraus
3 pakeliai želės (naudojau aviečių, citrinų ir apelsinų)
2 vienetai bananų (ar kitų vaisių, išskyrus ananasus)
3 šaukštai želatinos
Papuošimui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pasuoršiame želė: visus skonius paruošiame atskiruose induose. Ruošiu pusės litro stiklainiuose, tada nereik matuot vandens atskirai, vandens pilame mažiau nei parašyta ant pakuotės pilu 3/4 500 ml stiklainio.

2.
Vieną želė perpilame į platesnį indą ir dedame į šaldytuvą sustingti, šį sluoksnį pjaustysime kubeliais ir dėsime į jogurto sluoksnį.

3.
Susipjaustome vaisius. Išdeliojame indo dugną. Šaukštu įpilame šiek tiek želė, kad apsemtų dugną. Dedame į šaldytuvą, kol apstings. Tada supilame visą likusią pirmo sluoksnio želė. Antrą sluoksnį supilame sustingus pirmąjam.

4.
Pasiruošiam jogurto sluoksnį. Želatiną išbrinkinam keliuose šaukštuose jogurto. Išbrinkusią, ištirpiname garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje. Neužverdame. Ištirpusią pilam į jogurtą greit maišydami. Tada sudedame pjaustytus žele gabaliukus ir išmaišome. Sustingus želė sluoksniams pilame jogurto masę. Palaikome per naktį šaldytuve. Išimti iš dubens bus lengviau jei palaikysim virš garų ar karšto vandens vonelėje - atšoks kraštai ir bus lengva išversti. Išsiplakame grietinėlę su cukrumi ir papuošiame tortuką :) Skanaus :)




admin · 2023-04-27 18:00 · 298 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt