INGREDIENTAI: 200 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas sviesto (tirpinto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį cukraus
pagal skonį šilauogių
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską ir išmaišyti.
2.
Į kitą dubenį supilti pieną, įmušti kiaušinius, supilti sviestą ir išplakti.
3.
Į dubenį su miltų mišiniu supilti kiaušinių masę, įberti uogas ir išmaišyti.
4.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, pilti tešlos ir kepti blynelius iš abiejų pusių iki kol iškeps.