INGREDIENTAI: Raugui:
200 mililitrų vandens (šilto)
150 gramų kvietinių miltų
0.5 šaukštelio sausų mielių
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų
185 mililitrai vandens
15 gramų druskos
15 gramų cukraus
Pabarstymui:
pagal poreikį miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mieles ištirpinti šiltame (ne karštame!) vandenyje ir palikti 5 - 10 minučių. Berti 150 gr miltų, gerai išmaišyti, pridengti ir palikti kambario temperatūroje 3 - 4 valandoms pastovėti.
2.
Supilti vandenį, berti lkusius miltus, druską ir cukrų. Kruopščiai išmaišyti. Tešla bus gana lipni. Uždengti maistine plėvele ir palikti kambario temperatūroje 1 valandai. Po 1 valandos tešlą šiek tiek ištampyti, perlenkti perpus ir dar perpus, vėl uždengti ir vėl palikti 1 valandai. Tuomet vėl ištempti ir dukart perlenkti ir vėl palikti 1 valandai. Sandariai uždengti ir palikti kambario temperatūroje pernakt ar tiesiog 8 - 12 valandų.
3.
Stalą išmiltuoti ir ant jo dėti tešlą. Ją padalinti į norimą kiekį dalių, jei kepsite duoneles - į 3 dalis, jei bandeles - 9-12 dalių. Kiekvieną gabalą patampyti, dukart perlenkti ir paviršių pamiltuoti.
4.
Suformuotus kepinius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengti švariu rankšluostėliu (duonelių paviršius turi būti miltuotas, kad nepriliptų rankšluostis) ir palikti dar 3 valandoms.
5.
Kepti iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 minučių. Skanaus!