INGREDIENTAI: 2 vienetai baklažanų
100 gramų maltos kalakutienos
100 gramų kietojo sūrio
0.5 vieneto svogūnų
1 skiltelė česnako
1 šlakelis aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Papuošimui:
2 griežinėliai morkų
1 vienetas alyvuogių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Baklažanus išskobkite, kad primintų batelius. Išimkite minkštimą, palikite prie sienelių maždaug 1 cm storio minkštimą. Minkštimą supjaustykite kubeliais. Tiek baklažanus, tiek supjaustytą minkštimą pasūdykite ir palikite 25 min.
2.
Nupilkite nuo baklažanų susidariusi skystį, nuskalaukite ir nusausinkite. Aptepkite išskobtus baklažanus aliejumi, pašaukite į 230 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min.
3.
Pasigaminkite įdarą. Svogūną ir česnaką nulupkite, smulkiai supjaustykite.
4.
Keptuvėje su aliejumi kepkite baklažanų minkštimo kubelius, po 5 min. sudėkite svogūnus, įberkite druskos, pipirų, iškepkite iki minkštumo. Suberkite česnako gabalėlius, dar trumpai pakepkite. Išimkite ir atidėkite į šalį.
5.
Į keptuvę sudėkite maltą mėsą, kepkite kelias minutes.
6.
Sumaišykite mėsą su keptomis daržovėmis, berkite didžiąją dalį kietojo sūrio, išmaišykite. Paruoštu įdaru, įdarykite baklažanus.
7.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min. Išėmus, apibarstykite likusiu sūriu, papuoškite morkų ir alyvuogių kaspinėliais.