AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 litras daržovių sultinio
400 gramų bulvių
1 skardinė konservuotų pomidorų savo sultyse (400 g)
1 skardinė konservuotų avinžirnių (arba 250 g virtų)
200 gramų smidrų
150 gramų ridikėlių
150 gramų žaliųjų žirnelių (naudojome šaldytus, galima nedėti)
2 šaukštai pesto padažo (arba pagal skonį)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 sauja špinatų (nebūtina)
1 sauja gražgarsčių (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: bulves supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais, smidrams nulaužti sumedėjusius galus ir žalią dalį perpjauti į 2-3 dalis, ridikėlius perpjauti pusiau, svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti.
2.
Puode įkaitinti aliejų. Sudėti svogūnus, maišant pakepinti 3-4 min. Sudėti bulves ir česnakus, maišant pakepinti dar 3-4 min.
3.
Į puodą dėti ridikėlius, konservuotus pomidorus, supilti sultinį, užvirti ir troškinti apie 10 minučių (iki bulvės ir ridikėliai suminkštės).
4.
Tada suberti nusunktus avinžirnius, žirnelius ir smidrus. Pavirti apie 3-4 min. Sudėti špinatus ir gražgarstes, pakaitinti dar 1 min.
5.
Galiausiai dėti pesto padažą, išmaišyti. Sriubą pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.