INGREDIENTAI: Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
170 mililitrų vandens (šilto)
1.5 šaukšto alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio cukraus
0.5 šaukštelio druskos (nubraukto)
7 gramai sausų mielių
Įdarui:
150 gramų tuno aliejuje (apytikriai)
3 šaukštai kreminio sūrio (su kaupu)
0.5 vieneto raudonosios paprikos
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų (nedidelio)
2 šaukštai kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
0.5 šaukštelio garstyčių
1 skiltelė česnako
1 pundelis krapų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių baltymų
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šlakelis pieno
Pabarstymui:
pagal poreikį sezamo sėklų
Papildomai:
pagal poreikį aliejaus (aptepimui)
pagal poreikį miltų (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį supilti vandenį, suberti cukrų, mieles ir išmaišyti. Palikti 10 minučių pastovėti.
2.
Į dubenį su mielėmis supilti aliejų, įberti druskos ir išmaišyti. Tuomet įsijoti miltus ir 6 - 7 minutes minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, nelimpanti prie rankų. Paruoštą tešlą ir dubenį aptepti aliejumi, uždengti rankšluostėliu ir palikti kilti šiltoje vietoje apie 1 valandą.
3.
Įdarui svogūną ir papriką supjaustyti, krapus susmulkinti.
4.
Nupilti aliejų nuo tuno, tuną dėti į dubenį ir sutrinti šakute, dėti kreminį sūrį, svogūną, papriką, krapus, įberti druskos, pipirų, įdėti garstyčių, sūrį, įspausti česnako ir gerai išmaišyti.
5.
Į skirtingus dubenėlius atskirti kiaušinio baltymą ir trynį, išplakti. Į dubenėlį su tryniu įpilti pieno ir dar kartą paplakti.
6.
Pakilusią tešlą padalinti į 7 lygias dalis.
7.
Stalą pabarstyti miltais, kiekvieną tešlos gabaliuką iškočioti į apskritimą, tešlos storis turėtų būtų maždaug 5 mm. Į vidurį dėti paruošto įdaro, jį šiek tiek prispausti. Tešlos kraštus aptepti kiaušinio baltymu, perlenkti tešlą ir sujungti kraštelius, sutvirtinti suspaudžiant šakute.
8.
Bandeles aptepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis.
9.
Kepti įkaitintoje iki 200 - 210 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių.