INGREDIENTAI: 2 litrai vandens
500 gramų ešerio
500 mililitrų grietinėlės
300 gramų bulvių
200 gramų salierų šaknų
200 gramų morkų
100 gramų svogūnų
60 gramų sviesto
50 gramų samanės (galima nenaudoti)
50 gramų česnako
10 gramų čiobrelių
10 galvų šalavijo
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ešerys nuvalomas (išpjaunamos žiaunos ir akys). Iš nuvalyto ešerio išpjaunama filė be kaulų, o kaulai susukami į marlę.
2.
Puode ištirpinamas sviestas. Kai jis pradeda skrusti, dedami smulkinti svogūnai, česnakai bei saliero šaknis. Viskas pakepinama, kol gražiai apskrunda.
3.
Į puodą sudedamos nedideliais gabalėliais supjaustytos morkos, bulvės, smulkintos prieskoninės žolelės, česnakas ir į marlę susukti žuvies kaulai.
4.
Ešerio filė supjaustoma smulkiais kubeliais ir sumaišoma su iš citrinos išspaustomis sultimis bei alyvuogių aliejumi, pagal skonį pagardinama druska. Paliekama marinuotis.
5.
Puodo turinys užpilamas vandeniu. Puodas uždengiamas dangčiu ir verdama apie 30 minučių.
6.
Baigiant virti, nuimamas dangtis, supilama samanė, dar kartą užvirinama. Užvirus supilama grietinėlė ir pagal skonį pagardinama druska, vėl užvirinama.
7.
Į dubenėlius dedama smulkintos ešerio filė ir viskas užpilama verdančia sriuba.
8.
Tiekiant galima pabarstyti krapais ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Prie žuvienės tinka patiekti juodos duonos kepalėlį, nuo kurio duona tiesiog laužiama, mirkoma į žuvienę ir skanaujama.