TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Trapūs sausainiai (per mėsmalę)
Trapūs sausainiai (per mėsmalę)



INGREDIENTAI:
450 gramų miltų
200 gramų sviesto
100 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukštai grietinės (riebios)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakti su cukrumi iki purumo (plakti apie 4-5 minutes).

2.
Po vieną sudėti trynius, išplakant po kiekvieno, kad tolygiai įsimaišytų. Sudėti grietinę, išmaišyti šaukštu. Sudėti miltus ir užminkyti tešlą. Tikslus miltų kiekis gali skirtis priklausomai nuo miltų rūšies ir kiaušinių dydžio. Jų dėkite tiek, kad tešla būtų minkoma, nelipni, bet ir nebūtų kieta.

3.
Tešlą suspausti į plokščią skritulį, apdengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 1 valandai.

4.
Tešlą dėti į mėsmalę su sausainių formele ir formuoti sausainius. Sausainius dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

5.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. arba kol įgaus gražią auksinę spalvą.




admin · 2023-05-01 03:00 · 297 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt