INGREDIENTAI: 3 vienetai obuolių
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
0.5 stiklinės cukraus
90 gramų sviesto
1 šaukštas grikių miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius nuplauti, supjaustyti griežinėliais.
2.
Tirpintą sviestą išsukti su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska virtuviniu plaktuvu.
3.
Kepimo miltelius sumaišyti atskirame dubenyje su kvietiniais ir grikių miltais, cinamonu.
4.
Plakant kiaušinių ir sviesto masę, iš lėto dėti miltų mišinį, kol viską sudėsite. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
5.
Į kepimo indą (aš naudoju silikoninę kekso formą) sudėti obuolius ir užpilti tešla.
6.
Kepti 180°C temperatūroje apie 30 - 40 min. Galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Skanaus!