INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulienos faršo
100 gramų varškės sūrio (sutrupinto)
1 vienetas svogūnų (smulkinto)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio džiovintas rozmarinas
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Garnyrui:
2 pundeliai smidrų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite smulkintą svogūną, kol suminkštės. Atvėsinkite.
2.
Sumaišykite maltą kiaulieną, trupintą sūrį, atvėsusį svogūną, paskaninkite druska, pipirais bei džiovintomis žolelėmis.
3.
Šlapiomis rankomis formuokite kotletukus ir verkite ant medinių iešmelių.
4.
Kotletukus patepkite likusiu aliejumi. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies apie 10-12 min. nepamiršdami apversti, kad gražiai apkeptų iš visų pusių.
5.
Garnyrui smidrus apvirkite vandenyje, perliekite šaltu vandeniu.