INGREDIENTAI: 1 vienetas moliūgų (mažo)
4 vienetai pomidorų
400 gramų konservuotų raudonųjų pupelių (apytikriai, 1 skardinės)
100 gramų pelėsinio sūrio
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Moliūgą perpjauname pusiau ir išimame sėklas.
2.
Dedame į skardą pjūviu į apačią ir kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min.
3.
Kol kepa moliūgas, paruošiame įdarą.
4.
Susmulkiname svogūną ir česnaką. Smulkiai supjaustyti pomidorą.
5.
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepiname supjaustytus svogūnus ir česnakus. Pagardiname prieskoniais. Dedame smulkiai supjaustytus pomidorus ir troškiname ant silpnos ugnies 20 minučių. Dedame pupeles, permaišome ir troškiname 3 minutes.
6.
Sūrį supjaustome juostelėmis.
7.
Į moliūgų puseles dedame įdarą, išdėliojame sūrį.
8.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.