INGREDIENTAI: 800 gramų triušių kumpelių (gabalėlių)
5 vienetai pomidorų
4 vienetai morkų
1 vienetas poro
0.5 vieneto sviestinio moliūgo (nedidelio, be žievės ir sėklų)
300 mililitrų vištienos sultinio
2 vienetai obuolių (prinokusių)
1 vienetas svogūnų
1 sauja šalavijo
pagal poreikį grietinėlės, 35% riebumo
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį jūros druskos
pagal poreikį aitriosios paprikos miltelių
pagal poreikį balto vyno
Kepimui:
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Porus ir svogūną supjaustome pusžiedžiais.
2.
Keptuvėje išlydome sviestą, sudedame svogūno ir poro griežinėlius, ant lėtos ugnies kepiname, kol tampa lengvai skaidrūs. Supilame baltą vyną, nugariname. Pakepintus porus su svogūnais dedame į puodą ir supilame iš keptuvės likusį vyno ir sviesto mišinį. Galima iš karto kepinti puode, kuriame ruošiatės troškinti, taip darau ir aš.
3.
Supjaustone morkas šiaudeliais.
4.
Keptuvėje išlydome sviestą, suberiame aitriąją papriką ir šviežiai maltus juoduosius pipirus. Sudedame morkas, apkepiname aukštoje temperatūroje. Dedame į troškintuvą.
5.
Pomidorus renkuosi gerai prinokusius paskutinius likusius šiltnamyje, gali būti įplyšę ar net gi pernokę. Išpjauname"uodegėlę", supjaustome kubeliais, dedame į troškintuvą. Taip pat kubeliais supjaustome pusę nedidelio sviestinio moliūgo ir porą rudeninių prinokusių obuolių, sudedame į troškintuvą.
6.
Sudedame į troškintuvą triušieną, pjaustytą gabaliukais, užpilame sultiniu, dedame saują šviežio šalavijo, uždengiame ir troškiname apie pusvalandį ant vidutinės ugnies. Po pusvalandžio supilame grietinėlę. Sumažiname kaitrą ir lėtai troškiname apie 20-30 min. Tuomet ragaudami pasūdome.
7.
Patiekiame su stora pakepintos čiabatos rieke arba kremine bulvių koše.