TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Ypatingas karkos slėgtainis
Ypatingas karkos slėgtainis

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas kiaulienos karkos (apytikriai)
2 vienetai svogūnų
4 skiltelės česnako (didesnių arba 5 mažesnių)
1 šaukštelis želatinos
pagal poreikį prieskoniai kiaulienai (naudojau Rokiškio mėsinės "Šefo")
pagal poreikį česnakiniai pipirai (naudojau Rokiškio mėsinės)
pagal poreikį lauro lapų
pagal poreikį juodųjų pipirų (žirneliais)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Karką nuplauti, nusausinti ir pagardinti prieskoniais kiaulienai, česnakiniais pipirais.

2.
Į greitpuodį dėti karką, svogūnus, lauro lapelius, pipirus ir įberti druskos. Virti greitpuodyje apie valandą laiko (skysčio, kuriame virė karka neišpilkite).

3.
Karkos mėsą, odą suplėšyti arba supjaustyti nedideliais gabaliukais. Česnaką sutarkuoti burokine tarka.

4.
Formelę ištiesti maistine plėvele, sudėti mėsos gabaliukus ir česnaką.

5.
Į dubenį pilti 1 samtį skysčio, kuriame virė karka ir įberti želatinos, gerai išmaišyti ir supilti į formelę ant mėsos.

6.
Paruoštą slėgtainį uždengti maistine plėvele, paslėgti sunkesniu daiktu ir palikti stingti šaldytuve visai nakčiai.




admin · 2023-05-03 12:00 · 290 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt