INGREDIENTAI: 300 gramų vištų kepenėlių
1 vienetas cukinijų (mažos)
1 vienetas poro
50 gramų sviesto
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos (naudojau dribsniais)
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų (šviežiai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kepenėles nuplauname.
2.
Keptuvėje ištirpiname pusę gabalėlio sviesto ir kepame kepenėles iš abiejų pusių apie 7 – 10 min. Kepenėles iškepa tikrai greitai, nereikia jų perkepti. Iškepusias kepenėles pjaustome į 3-4 dalis.
3.
Česnaką pasmukiname, porą supjaustome žiedais. Cukiniją supjaustome daržovių skustuku plonomis juostelėmis.
4.
Kitoje keptuvėje ištirpiname likusį sviestą. Česnaką ir porą beriame į keptuvę ir pakepiname, kol suminkštės. Suberiame cukinijos juosteles į keptuvę. Pakaitiname kelias minutes.
5.
Į lėkštę dedame daržoves. Ant viršaus dėliojame kepenėles. Pagardiname druskos dribsniais ir šviežiai grūstais pipirais.