INGREDIENTAI: 500 mililitrų naminės raudonųjų serbentų sultys
500 gramų varškės (trinta)
6 vienetai kiaušinių
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
180 gramų kondensuoto pieno, saldinto
180 gramų sviesto
8 šaukštai miltų
2 šaukštai vanilinio cukraus
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas kepimo miltelių
1 vienetas citrinų
5 gramai želatinos
1 pakelis želės (kivių )
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Aš iš anksto kivinę želę pasiruošiau formoje torto puošimui.
2.
Kiaušinius ilgai plakti iki purumo, tuomet įmaišyti sutirštintą pieną, tirpintą sviestą, permaišyti. Supilti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti.
3.
Iškepti 3 - 4 lakštus.
4.
Grietinėlę išplakti su cukrumi ir vaniliniu, įtrėkšti citrinos ir išmaišyti su varške.
5.
3 šaukštus želatinos paruošti mažame kiekyje vandens pagal instrukciją ir sumaišyti su varškės mase.
6.
Mažame kiekyje vandens paruošti želatiną - 2 šaukštus ir supilti į serbentus.
7.
Torto formoje sluoksniuoti tortą, vis pašaldant.
8.
Ant viršaus užvožti kivinę želė, užlieti serbentine žele, padėti šaltai.
9.
Juodu šokoladu dar apliejau kraštus, bet man tai nelabai patiko.