TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Labai šokoladinis obuolių pyragas su riešutais
Šokoladinis obuolių pyragas su riešutais

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
225 gramai miltų
200 gramų sviesto
200 gramų juodojo šokolado
160 gramų cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
3 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
1 sauja graikinių riešutų (kapotų)
2 šaukštai rudojo cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Puode ištirpiname sviestą ant silpnos ugnies, tada sudedame susmulkintą šokoladą, maišome, kol šokoladas ištirpsta ir nukeliame nuo ugnies. Paliekame pravėsti.

2.
Viename inde sumaišome miltus su cinamonu, kepimo milteliais ir druska.

3.
Kitame inde iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame elektriniu plakikliu ~5 min. Po to sumaišome su miltais, plakame elektriniu plakikliu, kol nelieka gumulėlių. Į tešlą įmaišome šokolado ir sviesto masę.

4.
Kepimo formą ištepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens apvalią, išardomą kepimo formą. Tešlą supilame į kepimo formą. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant pyrago. Užbarstome graikiniais riešutais ir ruduoju cukrumi.

5.
Pyragą kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~45-55 min, kol pyrago vidus iškepa. Ar pyragas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus krapštuką jis švarus – tuomet pyragas iškepęs, jei ne – tuomet pakepkite truputį ilgiau. Kai pyragas iškepa išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti, po to išimame iš kepimo formos. Galite patiekti su ledais ar grietinėle. Skanaus!




admin · 2023-05-04 12:00 · 298 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt