INGREDIENTAI: 320 gramų miltų
200 mililitrų kefyro
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Kepimui:
1 litras aliejaus
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į indą supilkite kefyrą, suberkite kepimo miltelius ir plakite, kol atsiras putos. Įberkite druskos, cukraus, įmuškite kiaušinį ir vėl perplakite. Dalimis įsijijokite miltus ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti vos lipni, minkšta. Palikite tešlą pastovėti 20 - 30 minučių.
2.
Iškočiokite tešlą iki 1 centrimetro storumo ir suformuokite žagarėlius. Virti įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol išsipūs ir apskrus.
3.
Iškepusius žagarėlius sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius. Apibarstykite cukraus pudra.