INGREDIENTAI: 1 litras kefyro
3 vienetai pomidorų
2 vienetai agurkų
100 gramų svogūnų laiškų
30 gramų krapų
pagal poreikį druskos
Patiekiant:
3 vienetai kiaušinių
3 vienetai bulvių (virtų ar keptų)
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pomidorus prie žiedkočio įpjaunu kryžiuku, sudedu į gilesnį indą ir užpilu iki pat viršaus verdančiu vandeniu, palieku 10 minučių.
2.
Tuo metu nuskutu bulves, jei ruošiuosi kepti, daržovių skustuku pripjaustau ilgų juostų, jei virti - vidutinio dydžio kubeliais. Kepu aliejuje iki apskrudimo, truputį pasūdau, o verdu iki kol tampa laisvai įbedamos šakute.
3.
Tuo pačiu metu išverdu kiaušinius.
4.
Pomidorus nulupu ir dedu į virtuvinio kombaino indą su S peiliais ir sumalu iki vientisos masės. Tą patį darau, jei naudoju konservuotus pomidorus savo sultyse.
5.
Į dubenį sudedu kapotus krapus ir svogūnus, įtarkuoju agurkus, supilu kefyrą, pomidorus, dedu druską ir išmaišau.
6.
Laikau šaldytuve. Tiekiu su bulvėmis ir pagardinus porciją šaltsriubės pusele kiaušinio.
Patarimai:
•
Bulvių galite nekepti, galite virti, o galima valgyti ir visai be bulvių.
•
Galima naudoti konservuotus pomidorus, bet gardžiausia su šviežiais, svarbu, kad jie būtų gerai sunokę.
•
Svogūnų laiškus galima keisti smulkiai kapota svogūno galva.