TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-23 19:00
Orkaitėje kepti ridikėliai
Orkaitėje kepti ridikėliai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
600 gramų ridikėlių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai balzaminio acto (nebūtina)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (arba čiobrelių)
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
100 gramų fetos sūrio
1 sauja moliūgų sėklų (arba saulėgrąžų)
1 žalumynų (mėtų, petražolių ar svogūnų laiškų)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 220 °C temperatūros (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).

2.
Mažesnius ridikėlius perpjauti pusiau, didesnius - į keturias dalis. Sudėti į kepimo formą, kad ridikėliai būtų daugmaž vienu sluoksniu.

3.
Ridikėlius apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu, pabarstyti džiovintu raudonėliu, įspausti česnako skilteles. Rankomis išmaišyti, kad visi ridikėliai tolygiai pasidengtų.

4.
Kepti iki 220C įkaitintos orkaitės viduryje 30–35 min iki ridikėliai švelniai paskrus.

5.
Prieš tiekiant galima pabarstyti fetos sūriu, moliūgų sėklomis ir žalumynais (mėtų lapeliai ypač tinka, bet galima ir petražolėmis ar svogūnų laiškais).




admin · 2023-05-07 03:00 · 308 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt