TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Pikantiški sausainiai su sūriu ir šonine
Sūrio sausainiai

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
250 gramų kvietinių miltų
240 gramų pieno
200 gramų sūrio (naudojau perpus paprastą ir kietąjį)
110 gramų sviesto
50 gramų šaltai rūkytos šoninės (arba kumpio ar kitos mėsytės, galima ir nedėti)
2 skiltelės česnako (nebūtina)
1 šaukštas džiovintų petražolių (arba provanso žolelių ar kitų mėgiamųb prieskonių)
1 žiupsnelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cukraus (nebūtina)
1 šaukštelis česnako miltelių
4 lapeliai baziliko (nebūtina)
0.5 šaukštelio druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą sudėti į dubenį ir ištirpinti, palikti atvėsti iki kambario temperatūros.

2.
Šoninę supjaustyti smulkiais gabaliukais ir suberti į keptuvę, apkepti apie porą minučių. Šį žingsnį galima ir praleisti, bet pakepinta šoninė skanesnė.

3.
Į dubenį suberti miltus, cukrų, raudonėlį, petražoles, druską, kepimo miltelius, česnako miltelius, įspausti česnako, suberti šoninę ir gerai išmaišyti.

4.
Į dubenį su sviestu supilti pieną, išmaišyti ir supilti į dubenį su miltais. Gerai išmaišyti (tešla turi būti lipni).

5.
Sūrį smulkiai sutarkuoti, suberti į dubenį su tešla ir ją dar kartą gerai permaišyti (patogiausia tą daryti šaukštu).

6.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Imti gabaliuką tešlos ir suplojant dėti į kepimo skardą.

7.
Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių (iki bus auksinės spalvos).

8.
Iškepusius sausainius palikti atvėsti ant grotelių. Arba jei nekantraujate, galima gardžiuotis šiltais :)




admin · 2023-05-07 06:00 · 296 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt