INGREDIENTAI: 260 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė agurkų (tarkuotų)
2/3 stiklinės cukraus
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių
5.5 šaukštelio malto cinamono
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
1 stiklinė cukraus pudros
2 šaukštai pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Agurkus nulupame ir išimame sėklas. Čia labai tinka sunaudoti peraugusius agurkus. Sutarkuojame rankine tarka. Sudedame į sietelį, kad nuvarvėtų skysčių perteklius.
2.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki vientisos konsistencijos masės. Įmušame kiaušinį ir gerai išplakame.
3.
Tarkuotus agurkus imame ranka, nuspaudžiame skystį ir sudedame į sviestą. Gerai išmaišome.
4.
Atskirame dubenyje sumaišome miltus, sodą, druską ir cinamoną. Po truputį įmaišome į sviesto masę. Tešla turi būti formuojama rankomis.
5.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Rankomis gnybiame tešlos ir formuojame 3-4 cm skersmens rutuliukus ir dedame ant skardos. Paliekame tarp rutuliukų didesnius tarpus, kad kepdami nesuliptų.
6.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-14 minučių, kol sausainiai švelniai paruduoja. Ištraukus iš orkaitės, jie bus minkšti, bet vėsdami sutvirtės.
7.
Glajui cukraus pudrą sumaišome su pienu. Šaukšteliu glajų tepame ant atvėsusių sausainių.
Patarimai:
•
Stiklinė 250 ml.