INGREDIENTAI: Tešlai:
400 gramų miltų (apytikriai)
200 gramų jogurto, natūralaus (neriebaus)
1 vienetas kiaušinių (L dydžio)
30 mililitrų aliejaus
20 gramų cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
3 vienetai vištų šlaunelių (nupjaustytos mėsos 480 g. )
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai grietinės
pagal skonį krapų
pagal skonį petražolių
pagal skonį džiovinto raudonėlio
pagal skonį česnako miltelių
pagal skonį druskos
pagal poreikį pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į jogurtą suberti kepimo miltelius ir palikti trumpam pastovėti. Kiaušinį, cukrų, druską išplakti, supilti į jogurtą. Supilti aliejų ir viską išmaišyti.
2.
Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Uždengti tešlą maistine plėvele, kad neapdžiūtų.
3.
Nuo vištos šlaunelių nupjaustyti mėsą, supjaustyti mažais gabalėliais ir apkepti keptuvėje su prieskoniais ir šiek tiek aliejaus. Padėti vištieną ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
4.
Keptuvę išvalyti ir joje pakepinti smulkintą svogūną. Pakepintą svogūną sumaišyti su vištiena, įdėti grietinę, smulkintus krapus, prieskonius ir palikti atvėsti.
5.
Tešlą padalinti į 10 lygių dalių, iš kiekvienos iškočioti maždaug 12-13 centimetrų paplotėlį, į vidurį dėti įdaro, užlenkti kraštus ir gerai suspausti. Pyragėlius kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.