INGREDIENTAI: Tešlai:
2 vienetai bulvių
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
pagal skonį druskos
Padažui:
1 sauja petražolių
1 vienetas aitriosios paprikos
1 vienetas šalotinių svogūnų
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį kumino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ruošiame blynus: rankomis sutarkuojame bulves, įberiame druskos. Viską gerai išmaišome ir pilame plaktą kiaušinį.
2.
Dar kartą išmaišius pilame pieną ir beriame miltus. Viską gerai permaišome ir kepame riebalais įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2 minutes.
3.
Gaminame padažą: susmulkiname petražoles, į grūstuvą įspaudžiame česnako skilteles ir negailime alyvuogių aliejaus. Smulkiai supjaustome trečdalį aitriosios paprikos, pusę šalotinio svogūno ir viską kartu dedame į grūstuvą.
4.
Gerai permaišius, pilame alyvuogių aliejaus ir beriame vieną arbatinį šaukštelį kumino ir aitriosios paprikos mišinio.