INGREDIENTAI: 1 vienetas bemielės sluoksniuotos tešlos
0.5 kilogramo slyvų
2 šaukštai kvietinių miltų
1.5 šaukšto krakmolo
1 šaukštas skysto medaus (arba cukraus)
1 šaukštelis citrinų sulčių
pagal poreikį kiaušinis
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dėl patogumo naudoju šaldytą tešlą, svarbu įsitikinti, kad jos būtų vienas didelis lakštas pakelyje. Nusipirkus mažesnių lakštų šaldytos tešlos juos galima sulipdyti ir iškočioti. Leidžiame šaldytai tešlai pasiekti kambario temperatūrą.
2.
Iš slyvų išimame kauliukus, supjaustome slyvas. Į dubenėlį su slyvomis įmaišome šaukštą medaus ir šlakelį citrinos sulčių. Į paruoštą pynės įdarą įmaišome miltus ir krakmolą. Tai padės įdarui neišbėgti kepant.
3.
Tešlą supjaustome "eglutės" formą, taip, kad būtų patogu užlankstyti įdarą.
4.
Dedame slyvų įdarą, užlankstome tešlą, paruoštą pynę aptepame išplaktu kiaušiniu.
5.
Kepame įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 - 35 minutes iki kol tešla įgaus aukinę spalvą. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo orkaitės.