INGREDIENTAI: 6 stiklinės miltų
350 mililitrų kefyro
1 stiklinė cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kiaušinių trynių
4 šaukštai aliejaus
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis druskos
Aptepimui:
5 šaukštai cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių baltymų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į kefyrą suberti sodą, išmaišyti, suberti druską, cukrų, medų, įmušti kiaušinį ir trynį, supilti aliejų ir viską permaišyti iki vientisos masės.
2.
Po truputį berti miltus, tiek, kad tešla būtų minkoma ir neliptų prie rankų.
3.
Iškočioti 1 centimetro lakštą, stikline padaryti apskritimus ir dėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
4.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Išėmus aptepti baltymo ir cukraus pudros plakiniu ir dėti kelioms minutėms į išjungtą orkaitę, kad plakinys išdžiūtų.